Väestönsuojien tarkastukset ja tiiveyskokeet

Kauttamme saatte kaiken vuosihuolloista, tarkastuksiin ja tiiveyskokeisiin koulutetun väestönsuojan tarkastajan tekemänä. Tarkastus ja tiiveyskoe samalla kiinteällä hinnalla!

Väestönsuojan tarkastaminen ja tiiveyskoe

Väestönsuojatarkastus sisältää väestönsuojan varusteiden ja laitteistojen tarkastuksen. Lisäksi väestönsuojille tulee suorittaa tiiveyskoe 10 vuoden välein. Väestönsuojan käyttöönottovalmiuden arvioinnissa tarkastetaan laajemmin myös suojan rakenteita, rakenteellisia vaurioita ja olosuhteita, mahdollisia vesivuotoja tai kosteusvaurioita sekä esimerkiksi pakotunnelin toiminta ja kunto.

Väestönsuojatarkastus sisältää väestönsuojan varusteiden ja laitteistojen tarkastuksen. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi ilmanvaihtolaitteiston tarkastusta, lämmitys- ja sähkölaitteiden tarkastusta siinä missä jäteastioiden ja ensiaputarvikkeiden riittoisuuden tarkastamistakin. Tarkastuspöytäkirja on pyydettäessä esitettävä pelastusviranomaiselle. Väestönsuojille tulee suorittaa tiiveyskoe 10 vuoden välein, ja tarkastuksessa pöytäkirjaan merkitään edellisen tiiveyskokeen suorittamisen ajankohta. Mikäli tiiveyskoe on suorittamatta, se voidaan suorittaa esimerkiksi väestönsuojatarkastuksen yhteydessä. Joskus kuitenkin kokeen suorittaminen vaatii esimerkiksi väestönsuojatilojen ovea auki pitävien rakenteiden purkamista tai rauhanajan käyttöön tehtyjen ilmanvaihtokanavien tulppaamista, jolloin tiiveyskoe on hyvä suorittaa ennakkovalmistelujen jälkeen erillisenä ajankohtana.

1. VSS Tarkastus ja huolto

Tarkastuksessa selvitetään väestönsuojan puutteet ja esteet tiiveyskokeen suorittamiseksi. Yleensä väestönsuojan kuntoon laitto kannattaa aloittaa tarkastuksella.

 

2. Vuosittaiset huollot

Tarkastuksen jälkeen tehdään huolto. Vuosittaiset huollot pitävät paikat kunnossa ja säästävät rahaa isomman huollon hetkellä, 10 v välein tiiveyskokeessa. Nimetty väestönsuojan hoitaja voi tehdä hyvin vuosihuollot. 

 

3. Tarkastuksen tulos

Tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja, jossa tiedot suojasta, laitteista ja varusteista.Tästä löytyy suojan puutteet ja esteet eriteltynä.

 

4. Väestönsuojien varusteet

Väestönsuojan varusteet tulisi olla kunnossa koko ajan, näin ei usein ole…
Puutteet suojelu-materiaaleissa ja varusteissa tulisi korjata ensitilassa.
Kauttamme saat kilpailukykyiseen hintaan myös Väestönsuojan varusteet!
 

5. Tiiveyskoe 10v välein

Jos väestönsuojan tarkastuksessa kaikki on kunnossa, voidaan siirtyä suoraan Tiiveyskokeeseen.
Tilatkaa meiltä Tarkastus ja Tiiveyskoe samaan kiinteään hintaan!
 

6. Tiiveyskokeesta laaditaan pöytäkirja

Väestönsuojan tiiveyskokeesta laaditaan pöytäkirja, ja toimitetaan tilaajalle, sekä suojaan.
Esitettävä viranomaisen pyynnöstä (palotarkastaja)
TARKASTUS JA TIIVEYSKOE SAMAAN HINTAAN!

Väestönsuojien tarkastus
Hinnat alkaen 399€
Alv 0%
Esimerkki kiiteänhinnan töistä:
– Väestönsuojan passiiviantennisto (GSM)
– Väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe
– Väestönsuojan varusteet
– Väestönsuojan vuosittainen huolto

Tilaa ilmainen kartoitus

Saat meiltä maksuttoman kartoituksen. Selvitämme yhdessä sinulle sopivan ratkaisun ja saat todellisen kustannusarvion suunnittelukäynnin jälkeen.

Kartoituskäynti tai tarjouksen vastaanottaminen ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin, ja voit huoletta päättää hyväksytkö tarjouksen.